Tavuk Etinin Hijyeni Hayati Öneme Sahip

Tavuk Eti Hijyenine Dair Uyarılar

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirterek, pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılacak hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Tavuk etinin tüm aşamalarında hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çon, tavuk ürünlerinin çiftlikten tüketiciye kadar olan süreçte titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Hijyen Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşır

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin uygun şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bakteri bulaşma riskinin arttığını söyledi. Özellikle tavuk etinin pişirildikten sonra dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Çon, pişmiş ürünün temas ve saklama koşullarının da önemli olduğunu belirtti.

Çon’a göre, tavuk eti uygun şekilde tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Pişmiş tavuk ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması halinde kısa sürede bakteri üremesi başlayabilir ve bu da sağlık risklerini artırabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Çon, işletmelerin ve bireylerin tavuk eti tüketirken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tavuk ürünlerinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi, tekrar tekrar ısıtılmaması ve hijyenik koşullar altında servis edilmesi önemli bir husustur.

Tavuk eti tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çon, uygun pişirme ve saklama koşullarına riayet edilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Türkiye’de her 7-10 çiftten biri kısırlıkta: ‘Erkek’ faktörü görmezden geliniyor

Türkiye’de yaklaşık 2 milyon çiftin çocuk sahibi olamadığını ifade eden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Akif Diri, kısırlığın genellikle sadece kadınlara atfedildiğini ve bu nedenle erkek kaynaklı kısırlığın toplumda yeterince dikkate alınmadığını belirtti. Ayrıca, yaygın ve basit bazı alışkanlıkların sperm kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Erken teşhis ve tedavi sayesinde, kısırlık riski taşıyan çiftlerin çocuk sahibi olma şansının artabileceğini vurguladı.

Vücuda yaşlanmayı unutturan besinler

Yaş almanın yaşlanmak anlamına gelmediğini söyleyen Dilara Palabıyık “Doğru beslenmeyle cilt elastikiyetini koruyup genç görünmek mümkün” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Böbrek hastalıklarının nedenlerinden biri sezaryen olabilir

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Böbrek hastalıklarının nedenlerinden biri sezaryen olabilir