Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’daki Köprülerde Deprem Sonrası Hasar Yok

Bakan Uraloğlu, İstanbul’daki köprülerde yapılan kontrollerde deprem sonrası herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti.

BTK Başkanı, bakan yardımcısı ve Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldiklerini açıklayan Bakan Uraloğlu, İstanbul’da 3 operatörün toplamda 20 bin adet baz istasyonuna sahip olduğunu vurguladı ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını aktardı.

Bakan Uraloğlu, rutin haberleşme kapasitesinin normal zamanlarda 2.5 kat fazlasıyla çalıştığını ifade ederek, depremde ses görüşmesi kapasitesinde 7-10 kat, web tabanlı aramalarda ise 2 kat artış yaşandığını belirtti.

Bu artışlar sonucunda mevcut kapasitenin yüzde 75’lik bir bölümü karşılandığını ancak yüzde 25’lik kısmının karşılanamadığını belirten Bakan Uraloğlu, Whatsapp, Telegram gibi uygulamalarda herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getirdi.

İlerleyen süreçte ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Uraloğlu, benzer sıkıntıların tekrar yaşanmaması için konuların detaylı bir şekilde ele alındığını vurguladı. Ayrıca, 2019’daki Silivri depreminde olduğu gibi kapasite artışı sağlanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nda yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, 140 km’lik yasal hızın 50-60 kilometreye kadar düştüğünü belirtti. Bu durumun nedeninin otoyola yüklenen araç sayısının fazla olması olduğunu ifade eden Uraloğlu, gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Son olarak, haberleşmelerde internet tabanlı uygulamaların tercih edilmesi ve SMS kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, benzer sıkıntıların yaşanmaması için sürecin yakından takip edileceğini vurguladı.

Related Posts

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Komşu düşünceli: Yunanistan imalat sektöründen sert fren

Yunanistan’ın imalat sektörü, Haziran 2025’te büyüme ivmesini yitirdi. S&P Global Yunanistan İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Mayıs ayındaki 53,2 seviyesinden 53,1’e gerileyerek şubat ayından bu yana görülen en düşük fabrika aktivitesi …

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,25 yükselişle 9.972,96 puandan başladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 11 Mayıs 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini gerçekleştirirken, günü 9.948,51 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,45 puan ve yüzde 0,25 artışla 9.972,96 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34, holding endeksi yüzde 0,23 değer kazandı.

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG’ye zam, indirim var mı?

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG’ye zam, indirim var mı?

Dış borç stoku açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 31 Mart itibarıyla 527,5 milyar dolar, net dış borç stokunun da 264,1 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi